Schermpjes op je sneakers

Schermpjes op je sneakers

10-02-2018 13:11 Laatste update: 26-04-2018 15:06

De Shiftwear-sneakers tonen bewegende beeldeen op je schoenen, via je smartphone.

Eind 2015 waren ze al op IndieGogo aangekondigd. Maar de Shiftwear-sneakers met kleine tv's er in zijn nu in 2018 pas te koop. Het zijn sneakers met een aanpasbaar design. Dat houdt niet op bij het kunnen wisselen van een patroontje op het e-ink scherm dat aan de binnen- en buitenkant van je patta’s te zien is. Je kan kiezen uit de graphics uit de app, maar ook je eigen afbeeldingen op je schoenen laten verschijnen. En dan ook nog eens bewegend.

Kinetisch opladen

Er zijn uiteindelijk zes modellen in zwart-wit: twee low tops, twee medium tops en twee high tops. Het contact met je gympies verloopt via Bluetooth en wifi. Zit er dan een batterij in die leeg kan, zodat je sneakers het halverwege je danssolo opgeven? Gelukkig niet, je laadt de schermpjes kinetisch op, simpelweg door te lopen. Daarnaast zit er ook een accelerometer en gyroscoop in. Met stappen en draaien beïnvloed je de bewegende beelden.

Het hebben van mini-tv-tjes op je schoenen is niet goedkoop. De Shiftwear begint bij 500 dollar. Maar, ze passen bij werkelijk iedere outfit.

Like Bright op Facebook voor meer high-tech fashion