YouTuber Logan Paul onder vuur om video met zelfmoordslachtoffer

YouTuber Logan Paul onder vuur om video met zelfmoordslachtoffer

02-01-2018 09:56 Laatste update: 26-04-2018 15:06

De Amerikaanse YouTube-ster Logan Paul ligt onder vuur omdat hij een video heeft geplaatst met beelden van iemand die zeer waarschijnlijk zelfmoord heeft gepleegd.

In de video gaan Logan Paul en zijn vrienden op pad in het Aokigahara-bos, dat aan de voet ligt van Mount Fuji, de hoogste berg in Japan. Het bos is een populaire plaats om zelfmoord te plegen en ook Paul en vrienden stuiten op een ontzield lichaam.

 Ze treffen iemand aan die zich heeft verhangen. De vondst lokt geschokte reacties uit bij Paul en zijn vrienden maar ook grappen, meldt de BBC. "Heb je nog nooit naast een dode man gestaan", vraagt Paul lachend aan één van vrienden.

Veel internetters reageren geschokt op de video: ze bekritiseren Paul vanwege het online zetten van de beelden van het 'zelfmoordbos'. Zo noemt acteur Aaron Paul de YouTube-ster 'een stuk vuil'. "Ik kan niet geloven dat zoveel jonge mensen naar jou opkijken. Zo triest. Ik hoop dat ze door deze video worden wakker geschud. Zelfmoord is geen grap."

'Niet voor de views'

Paul, die ruim 15 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal heeft, heeft inmiddels op Twitter zijn verontschuldigingen aangeboden. Als verzachtende omstandigheid voert Paul zijn drukke werkschema aan, waardoor hij niet goed heeft nagedacht over 'de mogelijke gevolgen' van zijn video. "Ik heb het niet voor de views gedaan. Ik krijg hoe dan ook wel views. Ik heb het gedaan omdat ik dacht dat zo iets positiefs kon bijdragen aan het internet."

In de eerste 24 uur dat de beelden online stonden, werden ze meer dan 6 miljoen keer bekeken. Inmiddels is de video verwijderd van het officiële account van Paul. Andere gebruikers hebben de beelden sindsdien weer online gezet.