'Hey Google' werkt nu ook op je smartphone

'Hey Google' werkt nu ook op je smartphone

18-12-2017 14:58 Laatste update: 26-04-2018 15:06

'Hey Google' werkt nu niet alleen op de slimme luidspreker Google Home maar ook op je Android-smartphone.

Om de Google Assistant op te roepen op je Android-smartphone moest je 'Ok Google' zeggen. 'Hey Google' daarentegen werkte alleen op de slimme luidspreker Google Home, die overigens ook het zogeheten hotword 'Ok Google' herkende.

Google testte sinds oktober ook het hotword 'Hey Google' op een select aantal smartphones. Nu kun je echter op alle Android-smartphones die Google Assistant ondersteunen, het hotword 'Hey Google' gebruiken om de Google Assistant wakker te schudden.

Tegelijk reageren

Als je de Google Assistant voor de eerste keer op je smartphone gebruikt, dan vraagt de Assistent op beide hotwords 'Ok Google' en 'Hey Google'. Mocht dat niet het geval zijn, dat kun je in Instelling - Google - Zoeken - Spraakinstellingen een Voice Match invoeren.

Het is wel jammer dat je geen persoonlijke hotwords kan instellen. Al was het maar om verwarring te voorkomen. Als je al een Google Home (die officieel in Nederland nog niet verkrijgbaar is) uit het buitenland hebt gehaald, dan kan dat namelijk tot problemen leiden als je de slimme luidspreker op hetzelfde bureau hebt staan als waar je smartphone ligt op te laden. Als je dan 'Hey Google' zegt, dan kan het voorkomen dat de Google Assistant op je smartphone en je Google Home allebei tegelijkertijd op je vragen reageren.