Bij deze sapjesbar reken je zelf af met Tikkie

Bij deze sapjesbar reken je zelf af met Tikkie
9 december om 18:15
Laatste update: 26 april om 15:06

Bij een Amsterdamse eettent kun je een sapje pakken en die zelf afrekenen met Tikkie, of je nu in de winkel staat of al buiten bent.

Naast sapjes kun je bij Munch Fit Food To Go met Tikkie ook voor wraps en meeneemmaaltijden betalen. De winkel werkt samen met ABN Amro, die daarmee een proef uitvoert om consumenten ook in winkels met Tikkie te laten betalen. Met Tikkie van ABN Amro kun je betaalverzoeken sturen, bijvoorbeeld om de rekening voor een borrel te delen. Meer dan 1,4 miljoen Nederlanders maken al gebruik van de app.

QR-code

In Munch Fit Food To Go, dat aan de Amsterdamse Beethovenstraat zit, vind je voortaan een schap met meeneemproducten. Op die producten zit een QR-code die je met jouw telefoon kunt scannen. De QR-code leidt je naar de iDeal-pagina van Tikkie, waar je het bedrag kunt afrekenen. Je hebt dus niet de Tikkie-app nodig om te betalen. "We vinden het belangrijk dat al onze klanten makkelijker kunnen betalen en dat wij ons in de winkel meer kunnen richten op de shopbeleving", zegt Yorieke Eskes van Munch Fit Food To Go. "Tikkie biedt ons deze oplossing."

Winterparade

Eind deze maand wordt Tikkie voor de tweede keer ingezet in de horeca. Je kunt namelijk ook bij de Winterparade in RAI Amsterdam via de app betalingen plaatsen en betalen. Dat werkt zo: iedere tafel krijgt een QR-code en ook de menukaart wordt weergegeven met QR-codes. De klant scant de tafel en vervolgens de bestelling, die daarna automatisch via WhatsApp worden verstuurd naar de bar.

Vervolgens krijgt de klant een Tikkie terug die kan worden betaald. Zodra dat is gebeurd, wordt de bestelling naar de tafel gebracht. "Tikkie biedt hiermee een oplossing aan de lange rijen die bezoekers van festivals als minpunt zien", aldus een woordvoerder van ABN Amro, die stelt dat de vraag van retailers en horeca om gebruik te maken van Tikkie de laatste tijd toeneemt.

Lees meer over:

Deel via