Hackers maken miljoenen buit bij bitcoinmarktplaats

Hackers maken miljoenen buit bij bitcoinmarktplaats
7 december om 09:12
Laatste update: 26 april om 15:37

Hackers hebben een onbekende hoeveelheid bitcoins gestolen van NiceHash. Het gaat mogelijk om een bedrag van meer dan 67 miljoen dollar.

Het bedrijf onderzoekt de toedracht, laat het in een bericht op Facebook weten. Hackers hebben waarschijnlijk toegeslagen tijdens werkzaamheden aan het systeem. De website van deze marktplaats is 24 uur stilgelegd.

NiceHash heeft aangifte gedaan en roept gebruikers op hun wachtwoord te wijzigen. Zelf laat het zich niet uit over bedragen maar volgens CoinDesk, een nieuwssite voor cryptovaluta, gaat het om iets meer dan 4736.42 bitcoin, op moment van schrijven 67,3 miljoen dollar (57 miljoen euro) waard.  

'Bizarre tijd'

Bitcoin breekt momenteel record op record. Vorige maand ging de koers van één bitcoin ​omhoog van 6000 naar 11.000 dollar. Inmiddels is de cryptovaluta hard door de 14.000 dollargrens gebroken en op moment van schrijven is een bitcoin meer dan 14.200 dollar (iets meer dan 12.000 euro) waard. 

Bitcoinbedrijven doen dan ook goede zaken. "Het is een bizarre tijd", zei Daan Kleiman, hoofd marketing bij het Nederlandse wisselkantoor Bitonic eerder tegen RTL Z.

Minister Wopke Hoekstra van Financiën waarschuwde vorige week voor de bitcoinmanie. "Als je in bitcoin stapt, is dat helemaal voor eigen rekening", zei hij in ons wekelijkse gesprek met hem. "Er is geen achtervang, je kunt nergens aankloppen als je geld ineens weg is."

Lees ook:

'Bizarre tijden' voor bitcoin-ondernemers door cryptomanie

Betaalapp Revolut laat je handelen in bitcoin en ethereum

Lees meer over:

Deel via