Elon Musk stuurt een Tesla Roadster naar Mars

Elon Musk stuurt een Tesla Roadster naar Mars

04-12-2017 13:34 Laatste update: 26-04-2018 15:37

Elon Musk zegt dat SpaceX zijn Tesla Roadster met een raket naar Mars gaat sturen om in een baan om de rode planeet te cirkelen.

Dat Elon Musk niet alleen groots denkt, maar ook groots uitvoert is bekend. De oprichter van Tesla en ruimtevaartbedrijf SpaceX is ook niet vies van marketingstunts. Afgelopen weekend tweette Musk een idee dat beide bedrijven in één keer moet promoten. Musk wil de Falcon Heavy-raket van SpaceX inzetten om zijn kerskleurige Tesla Roadster richting Mars te sturen.

Daar zou de auto voor de komende miljard jaren in een baan rondom de rode planeet moeten cirkelen, terwijl hij David Bowie's Space Oddity afspeelt. "Ik ben verliefd op het idee van een auto die eindeloos door de ruimte zweeft en mogelijk miljoenen jaren in de toekomst door een buitenaards ras wordt ontdekt," tweette Musk. Media vroegen zich direct af of Musk serieus was. Inmiddels heeft SpaceX het plan bevestigd. 

Afleiden van problemen

Sceptici zien het als een stunt die moet afleiden van de problemen die de bedrijven van Musk hebben. De lancering van SpaceX' Falcon Heavy-raket wordt al jaren uitgesteld, en staat nu in januari gepland. Ook worstelt Tesla met de productie van zijn nieuwe Model 3. Anderen vragen zich af of Musk in plaats van een auto niet beter iets zinnigs de ruimte in kan sturen, zoals satellieten.