Pokémon Go-voorloper Ingress krijgt grote update

Pokémon Go-voorloper Ingress krijgt grote update

04-12-2017 12:37 Laatste update: 26-04-2018 15:37

Ontwikkelaar Niantic voegt meer Pokémon Go-achtige invloeden toe aan Ingress, de AR-game die zich eveneens in de echte wereld afspeelt.

De nieuwe versie van de mobiele game Ingress heet Ingress Prime en staat gepland voor 2018. Het augmented-reality-spel voor mobiele telefoons verscheen oorspronkelijk in 2013 voor Android en later voor iOS. Het draait allemaal om de ontdekking van een mysterieuze energie die de wereld in twee kampen splijt. De Enlightened wil energie omarmen en ermee experimenteren en de Resistance is juist terughoudend en controlerend.

De twee kampen worden door de spelers gevormd. In de echte wereld zoeken ze naar energiebronnen, waaruit de spelers de energie verzamelen en zo gebieden veroveren. Ingress werd uitgebracht toen Niantic onderdeel uitmaakte van Google.

"Het afgelopen jaar hebben we de spelers van Ingress geen nieuwe functies kunnen bieden door het succes van Pokémon Go", zegt directeur John Hanke tegen The Verge. "Gelukkig zijn de spelers niet afgehaakt en inmiddels kunnen we beloven dat er weer een heel team werkt aan verbeteringen voor Ingress."

Ingress Prime

Ingress Prime komt ergens volgend jaar uit als een volledig vernieuwde versie. Zo zou het verhaal op een nieuwe manier worden verteld, zonder de oorsprong de rug toe te keren. Het verhaal zou bijvoorbeeld worden aangevuld met een animéserie om het geheel aan te kleden. De app krijgt ook modernere graphics en een verbeterde interface.

Technisch gaat Ingress Prime op hetzelfde platform draaien als Pokémon Go. Dat betekent dat Niantic verbeteringen en updates tussen de games kan uitwisselen en dat het spel gebruik kan maken van Googles ARCore en Apples ARKit.

Volgend jaar komt ook een compleet nieuwe game van Niantic. Harry Potter: Wizards Unite wordt een Pokémon Go-achtige game in de wereld van Harry Potter. Spelers moeten dan naar buiten om monsters te verslaan en toverspreuken te leren.