GM wil zelfrijdende taxi die stuk goedkoper is dan normale taxi

GM wil zelfrijdende taxi die stuk goedkoper is dan normale taxi
1 december om 09:54
Laatste update: 26 april om 15:37

General Motors wil in 2019 een taxidienst met zelfrijdende auto’s introduceren. De dienst wordt 40 procent goedkoper dan een taxi met chauffeur van vlees en bloed.

Met de dienst wil GM de concurrentie aangaan met taxibedrijven als Uber en Lyft. GM verwacht dat passagiers ongeveer anderhalve dollar per mijl (1,6 kilometer) zullen moeten betalen. Daarmee wordt de service al aanmerkelijk goedkoper dan een reguliere taxi, maar de autofabrikant wil de kosten in de loop van de tijd nog verder omlaag brengen. Zo zouden passagiers in 2025 nog maar 1 dollar per mijl hoeven te betalen.

De autofabrikant doet al een test met zelfrijdende Chevy Bolts in San Francisco. Volgens GM-president Dan Ammann slaagt het bedrijf er steeds beter in om zelfrijdende voertuigen veilig te laten rondrijden in een complexe stedelijke omgeving. Helemaal goed gaat het echter nog niet altijd met de autonome voertuigen. Zo blijven de auto’s tot ergernis van andere automobilisten stilstaan achter dubbel geparkeerde voertuigen.

General Motors is niet de enige partij die desondanks hoge verwachtingen heeft van zelfrijdende auto’s. Ook Uber en Waymo (het zusterbedrijf van Google) timmeren flink aan de weg. Vorige week maakten Volvo en Uber bekend dat de Zweedse automaker 24.000 zelfrijdende auto’s gaat leveren aan de taxidienst. Daarnaast heeft Uber plannen om zich te onderscheiden met behulp van vliegende taxi’s.

Lees meer over:

Deel via