Nieuwe Google-app helpt je minder data te verbruiken

Nieuwe Google-app helpt je minder data te verbruiken

30 november 2017 om 11:09
Laatste update: 26 april 2018 om 15:37

Datally laat gebruikers databesparing inschakelen voor verschillende apps. Daardoor ben je minder snel door je databundel heen.

De app van Google is gratis beschikbaar voor Android-telefoons. Datally is bedoeld om gebruikers inzicht te geven in hoeveel data ze verbruiken en waaraan. Je kunt met Datally zien welke apps de grootverbruikers zijn en de app geeft advies om minder data te verbruiken. Dat doet het bijvoorbeeld door wifi-netwerken in de buurt te tippen.

Met een grote knop kun je ook direct al het dataverbruik op de achtergrond uitschakelen. Alleen de app die open staat, haalt dan data op uit je bundel. Het is daarnaast mogelijk om het dataverbruik per aparte app te regelen.

Datally kan nuttig zijn in Nederland, maar de app werd in het leven geroepen als onderdeel van Googles Next Billion Users-initiatief. Daarmee hoopt Google zijn producten bruikbaarder te maken in landen waar mobiele verbindingen en minder goede hardware wordt gebruikt. Datally neemt als app ook weinig ruimte in op telefoons. 

Download ook de gratis Bright-app

Lees meer over:

Deel via