© btckeychain, CC

Cryptomunt Ethereum op recordhoogte, ruim 350 euro

Cryptomunt Ethereum op recordhoogte, ruim 350 euro

23-11-2017 20:00 Laatste update: 26-04-2018 15:37

Ethereum, na Bitcoin de meest waardevolle cryptomunt, haalde vandaag een recordhoogte.

Het blijft gissen naar de reden voor de stijging - de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod - maar in het algemeen geldt dat als het vertrouwen in Bitcoin toeneemt ook andere cryptomunten daar van profiteren. Bitcoin is de afgelopen tijd flink in prijs gestegen, en zo ook Ethereum. 

Volgens een 20-jarige Ethereum-investeerder, die liever anoniem blijft en al 150.000 euro met de cryptocurrency verdiende, is de stijging te danken aan het imago als 'slapende reus': "De prijs is vrij stabiel en nog relatief laag, en dat maakt Ethereum interessant."

In juni van dit jaar bereikte Ethereum zijn eerste recordhoogte van 396 dollar per ether. Daarna kwam er een flinke dip, waardoor de prijs een maand later met 240 dollar zakte naar 165 dollar. De koers schommelde het afgelopen halfjaar, maar liet de laatste tijd een stijging zien. Donderdagavond was een ether 420 dollar waard.

Blockchain

Net als Bitcoin maakt Ethereum ook gebruik van de blockchain, de technologie achter cryptocurrencies. In tegenstelling tot Bitcoin is de blockchain achter Ethereum flexibeler en kan deze voor meer doeleinden worden gebruikt. Ook worden overboekingen met ethers sneller verwerkt dan bij Bitcoin.

Lees ook:

5 vragen over Ethereum, het nieuwe virtuele goud

Bitcoin-boom dankzij de potentie van de blockchain

​Waarom Bitcoin nu 8000 dollar waard is