Apple patenteert opvouwbare iPhone

Apple patenteert opvouwbare iPhone

23-11-2017 18:23 Laatste update: 26-04-2018 15:37

Apple heeft een patent aangevraagd voor een opvouwbaar scherm, dat als een boekje dichtklapt.

Apple heeft de aanvraag gedaan bij het Amerikaanse patentbureau, maar het patent is nog niet toegewezen, meldt Patently Apple. De patentaanvraag beschrijft een flexibel scherm met een buigend stuk, dat als een boek open en dicht gevouwen kan worden. Dit jaar publiceerde het patentbureau al drie andere patentaanvragen van Apple rond opvouwbare schermen.

Bijna een jaar geleden was er ook al sprake van een opvouwbare iPhone. ETNews meldde toen dat Apple, Google en Microsoft met de schermdivisie van LG werkten aan een opvouwbaar scherm. The Investor meldde begin oktober dat Apple en LG Display begonnen zouden zijn aan de ontwikkeling van een opvouwbaar old-scherm.

MicroLED

De patentaanvraag van Apple spreekt over verschillende schermtechnieken, zowel oled als lcd en microLED. Oled leent zich dankzij zijn flexibele eigenschappen het beste voor een opvouwbaar scherm.

Zo gebruikt Samsung oled-schermen om de randen van zijn recente Galaxy-toestellen rond af te laten lopen. Die oled-schermen van Samsung zitten ook in de iPhone X. Bij dat toestel zijn de hoeken van het scherm omgevouwen, wat het bijna randloze ontwerp met afgeronde schermhoeken mogelijk maakt.

Het zal nog wel even duren voordat een iPhone met opvouwbaar scherm op de markt verschijnt. Eerdere geruchten spraken over 2021. Mogelijk schakelt Apple tegen die tijd over op microLED. Die schermtechnologie straalt net als oled zijn eigen licht uit en is flexibel, maar kan in potentie nog helderder en dunner worden gemaakt. Digitimes meldde eerder deze week dat Apple met chipmaker TSMC aan de ontwikkeling van microLED-schermen voor toekomstige iPhone werkt.

Lees ook: 

'iPhone SE 2 verschijnt begin 2018'