'Playback-app Musical.ly verkocht voor ruim 800 miljoen'

'Playback-app Musical.ly verkocht voor ruim 800 miljoen'

10-11-2017 12:52 Laatste update: 26-04-2018 16:08

De populaire app Musical.ly wordt voor een enorm bedrag overgenomen door een Chinese mediagigant.

De app Musical.ly, dat wereldwijd bij tieners populair is, wordt overgenomen door het Chinese mediabedrijf Beijing Bytedance Technology. Dat schrijven The Wall Street Journal en Bloomberg. Met de deal zou een bedrag van tussen 800 miljoen en 1 miljard dollar gemoeid zijn.

Op Musical.ly dansen en playbacken al 200 miljoen gebruikers, zogeheten 'musers', op korte muziekclips van tussen 15 seconden en 1 minuut. Zestig miljoen gebruikers zijn minstens één keer per maand actief op Musical.ly. De Chinese app ging ruim drie jaar geleden van start. Beijing Bytedance heeft in China ook al 120 miljoen dagelijkse gebruikers van de nieuwsapp Toutiao, dat nieuws afstemt op persoonlijke voorkeuren.

Tienersterren verdienen eraan

Musical.ly heeft al tot nieuwe tienersterren geleid, zoals de Duitse tweeling Lisa en Lena. Zo heeft de Nederlandse Bente van Katwijk op de app 581.000 volgers. Populaire musers kunnen geld verdienen doordat kinderen tijdens hun livestreams virtuele stickers kunnen kopen. De muser krijgt dan een deel van die omzet.

"Ik doe zelf niet zo vaak livestreams, dus ik krijg ook geen betaalde stickers. Ik vind het nogal raar om andere kinderen te laten betalen voor zoiets", zei Van Katwijk onlangs tegen EditieNL.

Like Bright ook via Facebook