Makers Pokémon Go werken aan Harry Potter-game

Makers Pokémon Go werken aan Harry Potter-game

09-11-2017 14:07 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Niantic werkt aan een mobiele game die de magische wereld van Harry Potter naar de echte wereld moet brengen. Dat gebeurt op Pokémon Go-achtige wijze.

Dat hebben de ontwikkelaar Niantic en Warner Bros Interactive Entertainment bekendgemaakt. Het nieuwe spel gaat 'Harry Potter: Wizards Unite' heten. Veel is er niet over bekend, behalve dat mensen het spel op hun telefoon spelen in de echte wereld. Met behulp van augmented reality (AR) verschijnen er personages en beesten uit het Potter-universum. Spelers gaan op zoek naar magische voorwerpen, leren toverspreuken en werken samen met personages uit de boekenreeks.

Het is niet bekend wanneer de Harry Potter-game moet verschijnen. Meer details zouden pas volgend jaar beschikbaar komen.

Ondertussen werkt Warner Bros ook aan een reeks Harry Potter-games onder de naam 'Portkey Games'. Het gaat om spellen die je op de smartphone of op consoles speelt. Ook hierover is nog weinig informatie bekend, behalve dat spelers nieuwe en oude personages uit de Potter-wereld tegenkomen.

Lees ook: 

'Apple wil in 2020 AR-bril op de markt brengen'  

De 10 leukste voorbeelden van Apple ARKit