Alle Twitteraars kunnen voortaan langere tweets sturen

Alle Twitteraars kunnen voortaan langere tweets sturen
7 november 2017 om 21:44
Laatste update: 26 april 2018 om 16:08

Twitter rolt de grotere tekenlimiet van 280 tekens per tweet naar alle gebruikers uit.

Volgens Twitter liepen gebruikers snel tegen de limiet van 140 tekens aan: "Hierdoor worden soms belangrijke woorden geschrapt, of wordt een tweet niet meer verstuurd. Dit leidt regelmatig tot frustratie", aldus Twitter. Het is de eerste keer in 11 jaar dat Twitter de tekenlimiet aanpast.

De afgelopen maanden heeft Twitter het dubbele aantal tekens al bij een kleine groep gebruikers getest. De uitkomsten zijn opvallend: slechts 5 procent van de tweets van deze groep mensen zijn langer dan 140 tekens en slechts 2 procent bevatten meer dan 190 tekens. Daardoor moet de beknoptheid van het sociale netwerk blijven, meent Twitter.

Misbruik maken

Eén van de zorgen was dat Twitter-gebruikers misbruik maken van de langere tweets, door bijvoorbeeld één teken per regel te schrijven om zo zeer lange tweets te maken. Dat gebeurde ook, maar volgens Twitter was het effect 'tijdelijk en duurde het niet lang'. Twitter verwacht dan ook dat er opnieuw dit soort plagende tweets worden verstuurd, maar dat het 'normale gedrag' snel terugkeert.

​Twitter begrijpt dat mensen 'gehecht' zijn aan het limiet van 140 tekens. "Maar we hebben de nieuwe limiet geprobeerd, zagen wat we er allemaal mee konden doen en werden er gelijk verliefd op", schreef het bedrijf eerder. De nieuwe limiet van 280 tekens wordt op dit moment naar alle gebruikers uitgerold. Je kunt tweeten met de nieuwe limiet zodra je in de apps, website of Tweetdeck het getal 280 in plaats van 140 ziet. 

Lees ook:

Twitter werkt aan bewaar-voor-later-knop

Twitter-medewerker verwijdert account Donald Trump

Lees meer over:

Deel via