Qualcomm spant rechtszaak aan tegen Apple

Qualcomm spant rechtszaak aan tegen Apple

03-11-2017 07:58 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Chipmaker Qualcomm verdenkt Apple ervan vertrouwelijke code te hebben gedeeld met concurrent Intel.

Nieuwe ronde in de juridische strijd tussen Apple en Qualcomm: de chipmaker heeft een rechtszaak aangespannen tegen Apple wegens het schenden van de voorwaarden van zijn softwarelicentie. Dat meldt Bloomberg.

De twee bedrijven zijn verwikkeld in een hoogoplopende strijd over het gebruik van mobiele technologieën waarop Qualcomm het patent heeft. Apple vindt dat Qualcomm te veel vraagt voor het gebruik van die technologie en beschuldigt het bedrijf er bovendien van dat het zijn sterke marktpositie op de markt voor chips misbruikt. Ook neemt Apple Qualcomm kwalijk dat de chipmaker geen software deelt om de chips in prototypes te testen.

'Code gedeeld met Intel'

Omgekeerd is Qualcomm van mening dat Apple onvoldoende doet om de software van Qualcomm te beschermen. Ook zou Apple, tegen de afspraken in, geen audits toestaan, zodat Qualcomm niet goed kan beoordelen hoe Apple met zijn software omgaat.

Tot slot verdenkt Qualcomm Apple ervan de Qualcomm-code te hebben gedeeld met Intel. Eerder deze week lekte uit dat Apple de Qualcomm-modemchips in de volgende iPhones zou willen vervangen door chips van Intel en mogelijk MediaTek.

Bekijk ook de eerste indruk van de nieuwe iPhone X door Bright-hoofdredacteur Erwin:

Subscribe op het Bright Youtube-kanaal