Instagram Stories twee keer zo groot als Snapchat

Instagram Stories twee keer zo groot als Snapchat

02-11-2017 10:49 Laatste update: 26-04-2018 16:08

Instagram Stories en het vergelijkbare WhatsApp Status hebben nu beide 300 miljoen gebruikers.

Dat zei Facebook-CEO Mark Zuckerberg na de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Facebook. Daarmee vergroten Instagram Stories en WhatsApp Status hun leiding op Snapchat nog verder. In juni haalde Instagram Stories al de 250 miljoen gebruikers, WhatsApp Status volgde in juli.

Snapchat, bedenker van het Stories-format, heeft in totaal 173 miljoen gebruikers, volgens de meest recente cijfers uit augustus. Daarmee zijn de versies van Instagram en WhatsApp dus bijna twee keer zo groot. Facebook zag ook het aantal actieve gebruikers van zijn eigen sociale netwerk groeien, naar 2,07 miljard per maand. Dagelijks loggen volgens Facebook nu 1,37 miljard mensen in op het netwerk.

'Goed besteedde tijd'

Zuckerberg zegt dat de groeiende interesse in video ervoor zorgt dat Facebook zijn focus wil verleggen van “besteedde tijd” naar “goed besteedde tijd” in al zijn apps. Het bedrijf gaat daarom volgens Zuckerberg meer inzetten op de interactie met vrienden en familie, en minder op de passieve consumptie van content.

Facebook draaide afgelopen kwartaal een hogere omzet dan vooraf was verwacht. De omzet kom op 10,3 miljard dollar, een groei van 47 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. De winst komt met 4,7 miljard 79 procent hoger uit dan in het derde kwartaal van 2016. 

Volg Bright ook via Instagram