Android krijgt simpelere bluetooth koptelefoon-koppeling

Android krijgt simpelere bluetooth koptelefoon-koppeling
1 november 2017 om 10:23
Laatste update: 26 april 2018 om 16:08

Het koppelen van koptelefoons en speakers wordt op Android net zo makkelijk als bij Apple AirPods.

Apple's draadloze oordoppen AirPods doen in ieder geval één ding beter dan alle andere bluetooth-koptelefoons en speakers: het koppelen. Geen gedoe met een bluetooth-menu, het zoeken van de pairing-knop op de koptelefoon, wachten, opnieuw proberen. Bij AirPods open je simpelweg de eerste keer het doosje naast een iPhone, en krijg je de vraag of je wil koppelen. 

Zo simpel wordt het op Android ook, met de nieuwe functie Fast Pair. Houd een koptelefoon of speaker vlakbij een Android-telefoon, en er verschijnt een notificatie bovenin beeld met de naam en een plaatje van het apparaat dat je wil koppelen. Druk erop en presto: het koppelen is al gepiept. Na het koppelen biedt dezelfde notificatie aan om de app van het accessoire te downloaden, als die er is.

Niet bij alle headsets

Voor het koppelen wordt bluetooth low energy gebruikt, waardoor de notificatie altijd heel snel moet verschijnen. De functie werkt helaas nog niet bij alle bluetooth-accessoires, die moeten fabrikanten eerst bij Google registreren. Momenteel werkt de functie alleen met de Google Pixel Buds en de Libratone's Q Adapt On-Ear, met binnenkort ook ondersteuning voor de Plantronics Voyager 8200. Ook heb je de nieuwste Google Play services-update nodig, die deze week uitrolt.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day

Lees meer over:

Deel via