Loop met Snapchat de wereld van Stranger Things in

Loop met Snapchat de wereld van Stranger Things in

27-10-2017 03:00 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Merijn Doggen

Op Snapchat kan je nu de 'Upside Down'-versie van de beroemde woonkamer uit Netflix-serie Stranger Things binnenstappen.

Netflix en Snapchat hebben voor het promoten van het tweede seizoen van Stranger Things (vanaf vandaag online) alles uit de kast gehaald. Voor het eerst kan je in Snapchat in augmented reality een ruimte binnenstappen. In het geval van Stranger Things kan dat natuurlijk niets anders zijn dan de woonkamer van Joyce Byer, waar de normale wereld en de Upside Down-wereld samenkomen.

Eenmaal in de ruimte kan je dingen 'aanraken' door op het scherm te tikken. Er zitten wat verrassingen in deze speciale World Lens.


Een soortgelijke functie was eerder te zien voor ARKit van Apple, waarbij je in de geschetste wereld van de videoclip van A-ha's 'Take On Me' kon stappen. Daarnaast gebruikt Snapchat voor het eerst Shazam. Als gebruikers naar de tune van Stranger Things luisteren krijgen ze automatisch een extra AR-masker.

Lees ook onze tips voor de series van dit najaar.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day