© macjshiggins

Apple’s zelfrijdende testauto duikt weer op

Een van de auto's waarmee Apple zelfrijdende technieken test

Apple’s zelfrijdende testauto duikt weer op

19-10-2017 10:51 Laatste update: 26-04-2018 16:39

De zelfrijdende testauto van Apple is weer op de weg gespot, nu met meer sensoren.

Apple kreeg in april van dit jaar een vergunning om technologie voor zelfrijdende auto’s op de openbare weg van Californië te testen. Na jaren van geruchten was de eerste zelfrijdende auto zo'n twee weken na het toekennen van die vergunning al in het wild te zien.

De Lexus RX450h waar Apple toen mee rondreed was voorzien van een metalen stellage met LIDAR-scanner bovenop, en wat sensoren aan de achterkant van de wagen. De nieuwe testwagen van Apple werd gespot door MacCallister Higgins, oprichter van startup voor zelfrijdende auto’s Voyage.

Bagagerek vol sensoren

Ook nu gebruikt Apple weer een Lexus RX, maar het aantal sensoren is flink gegroeid. Zes LIDAR-sensoren van het bedrijf Velodyne, meerdere radarsystemen en verschillende camera's en ogenschijnlijk zelfs de computers zitten allemaal in wit plastic gegoten in een soort bagagerek bovenop de auto.

Concurrenten van Apple die al langer aan zelfrijdende auto’s werken, weten de sensoren vaak al stukken beter te verstoppen in het ontwerp van de auto. Zo ziet de zelfrijdende auto van Google’s Waymo er wat gestroomlijnder uit, al is de auto nog onmiskenbaar voorzien van allerlei sensoren.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day