Netflix besteedt 8 miljard dollar aan nieuwe films en series

Netflix besteedt 8 miljard dollar aan nieuwe films en series

17-10-2017 07:12 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Netflix kreeg er afgelopen kwartaal 5,3 miljoen abonnees bij, meer dan was verwacht. Het bedrijf gaat nog meer aan eigen producties uitgeven.

In totaal heeft Netflix nu 103 miljoen abonnees. In de VS kreeg het bedrijf er afgelopen kwartaal 850.000 abonnees bij en heeft het ruim 51 miljoen betalende gebruikers. Sinds vorig kwartaal heeft het bedrijf meer betalende abonnees in de rest van de wereld. Buiten de VS kreeg Netflix er 445.000 abonnees bij en heeft het er nu ruim 52 miljoen.  

Netflix scoort met zijn focus op veel eigen series en films. Het bedrijf stak de afgelopen periode opnieuw veel geld in de productie van de zogeheten Netflix Originals en dat blijft het ook volgend jaar doen, naar verwachting zo'n 7 miljard tot 8 miljard dollar (5,9 miljard 6,8 miljard euro), meldt het bedrijf bij de presentatie van de kwartaalcijfers. 

30 animatieseries, 80 films

Die wil het bedrijf onder meer investeren in het maken van zo'n 30 animatieseries en 80 films, zei Ted Sarandos, de chief content officer (cco) in een toelichting op de cijfers. Voor de komende jaren heeft het bedrijf al afspraken voor het maken van series en films ter waarde van 17 miljard dollar. Dat is ook nodig volgens het bedrijf, want daar houdt het de abonnees tevreden mee. De eigen content die het bedrijf heeft is inmiddels 2,5 miljard waard.  

Prijsverhoging

Al die nieuwe series moeten wel ergens van betaald worden: Netflix maakte onlangs al bekend dat de tarieven van een standaard- of premiumabonnement worden verhoogd. Een standaardabonnement, waarin je HD kunt kijken op twee apparaten tegelijkertijd, wordt een euro duurder (10,99 euro per maand). Het premiumabonnement, waarin je 4K-kwaliteit kunt kijken op vier apparaten, wordt twee euro duurder (13,99 euro). De verhoging is volgens Netflix nodig om het aanbod uit te breiden en de winstmarges te verhogen. 

Meer over Netflix:

Gratis Stranger Things-game van Netflix te downloaden

Netflix lanceert interactieve kinderseries   

Netflix ondersteunt nu Dolby Atmos surround-sound