Google lanceert wifi-routers in Nederland

Google lanceert wifi-routers in Nederland

17-10-2017 07:00 Laatste update: 26-04-2018 16:39

De ​kleine ronde wifi-routers van Google, die je overal in huis goede wifi moeten geven, zijn vanaf vandaag ook in Nederland te koop.

Met de Google Wifi-routers kun je de wifi-verbinding in huis versterken. Je zet de ronde apparaatjes op plekken waar het signaal zwak is. De routers vormen samen een zogeheten mesh-netwerk, dat overal in huis een goede verbinding moet bieden in plaats van dat het signaal vanuit één punt komt. De apparaten maken automatisch verbinding met elkaar.

De routers hebben software die ervoor moet zorgen dat je altijd de hoogste mogelijke snelheid krijgt. Je apparaten verbinden automatisch met de wifi-zender dat het beste signaal heeft. Ook biedt Google Wifi hulp bij het verbeteren van je draadloze netwerk, door aan te geven waar je een wifi-zender het beste kan neerzetten.

Bediening via app

De bediening moet makkelijker zijn dan bij andere routers. Het beheren van het wifi-netwerk gaat via een app, die sinds vandaag ook in het Nederlands beschikbaar is. Met de app kun je bepaalde apparaten prioriteiten geven, zodat ze snellere verbindingen krijgen. De app heeft onder meer een pausefunctie om tijdelijk het draadloze netwerk uit te zetten. Ook kunnen gebruikers via de app voor één of meerdere apparaten de toegang tot expliciete websites blokkeren. 

De dual-band wifi ac-routers beschikken behalve over wifi (2,4 en 5 Ghz) ook over twee gigabit ethernet-poorten. Een exemplaar kost 139 euro, een set met drie stuks kost 359 euro. 

Google zegt binnenkort met een automatische update te komen die het lek in de WPA2-beveiliging die veel Wifi-netwerken gebruiken moet fixen.  


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day