Nieuwe Amazon Kindle-ereader is groter en waterdicht

Nieuwe Amazon Kindle-ereader is groter en waterdicht

11-10-2017 15:20 Laatste update: 26-04-2018 17:10
Author profile picture

Floris Poort

Amazon heeft een nieuwe versie van zijn ereader Kindle Oasis aangekondigd. De eerste waterdichte Kindle, met een groot 7 inch scherm.

De nieuwe Kindle Oasis is de eerste ereader van Amazon die je echt zorgeloos mee in bad, op het strand of naast het zwembad kan gebruiken. De nieuwe Kindle Oasis heeft de IP8X-rating voor waterdichtheid, en werkt volgens Amazon nog na een uur lang op twee meter diepte onder water.

De nieuwe Oasis is ook een stapje groter dan het model van vorig jaar: hij heeft 7 inch scherm in plaats van 6 inch. De resolutie blijft met 300 ppi hetzelfde, wel heeft de e-reader nu wat meer led-backlights voor een egalere verlichting. Net als de Kindle Voyage heeft ook de nieuwe Oasis nu ook lichtsensoren, zodat de helderheid van het scherm aan de omgeving wordt aangepast.

Ook nieuw is de toevoeging van de Audible-app op de Kindle Oasis zelf. Met Audible kunnen Kindle-gebruikers hetzelfde boek lezen en luisteren, en ondertussen steeds naadloos wisselen. De Oasis heeft geen eigen speakers, maar kan de luisterboeken wel via bluetooth streamen naar speakers of koptelefoon.

De vormgeving van de e-reader blijft hetzelfde. De ene helft van de Oasis is 3,4 millimeter dik, aan de andere kant zit een dikkere handgreep met daarin de batterij. Met de losse hoes met extra batterij van vorig is Amazon alweer gestopt. De Oasis is opnieuw de duurste Kindle, met op Amazon.uk een prijs vanaf 299 pond, 333 euro. Amazon.de verkoopt de nieuwe Oasis voor 229 euro, maar stuurt ’m niet naar Nederland. Op Amazon.nl is de nieuwe Oasis vooralsnog niet te bestellen. Het apparaat verschijnt op 31 oktober.

Onlangs testten we een andere waterdichte ereader, van het merk Kobo:


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s