Netflix verhoogt maandprijzen van twee abonnementen

Netflix verhoogt maandprijzen van twee abonnementen

05-10-2017 15:52 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Twee Netflix-abonnementen worden duurder. Alleen het Basic-abonnement blijft onveranderd.

Netflix heeft de prijsstijging doorgevoerd in zijn online overzicht. Het gaat alleen om het standaardabonnement, dat van 9,99 euro per maand naar 10,99 euro per maand gaat. Ook het Premium-abonnement gaat twee euro in prijs omhoog, van 11,99 euro naar 13,99 euro per maand. Het Basic-abonnement blijft vooralsnog 7,99 euro per maand kosten.

In een mail naar abonnees schrijft Netflix dat de verhoging nodig is om 'goede series en films te kunnen blijven aanbieden'. Huidige klanten op 19 oktober aangeven of ze de hogere abonnementskosten willen betalen of niet. Toen Netflix in Nederland begon, betaalde je voor het Standaard-pakket nog 7,99 euro per maand.

Met het standaardabonnement kun je op twee schermen tegelijk naar Netflix kijken in HD-kwaliteit. Het Basic-pakket van Netflix is goedkoper, maar biedt één scherm en geen HD. Het duurste abonnement is op vier schermen tegelijk te gebruiken en biedt naast HD ook de nog hogere 4K-kwaliteit.

6 miljard voor eigen series

Netflix geeft dit jaar 6 miljard dollar uit aan de productie van eigen series, zoals Stranger Things en The Crown. Dat bedrag gaat volgend jaar omhoog naar 7 miljard. Wereldwijd heeft Netflix meer dan 100 miljoen abonnees. In Nederland zijn dat er volgens cijfers van Telecompaper naar schatting 2,35 miljoen.

Bekijk ook ons interview met Netflix-baas Reed Hastings van eerder dit jaar:


Volg ook het Bright Youtube-kanaal