Video: de nieuwe vertaal-oordoppen van Google

Video: de nieuwe vertaal-oordoppen van Google

05-10-2017 13:01 Laatste update: 26-04-2018 17:10

De nieuwe (bijna) draadloze oordoppen van Google kunnen live in 40 talen vertalen.

Google heeft woensdag een reeks nieuwe apparaten gepresenteerd, waaronder de Pixel Buds. Dit zijn oordoppen die draadloos aan smartphones zijn te koppelen via Bluetooth. Wel zitten de doppen met een koord aan elkaar vast, zodat je ze om je nek kunt dragen.

De Pixel Buds vertalen in 40 talen via Google Translate. Dat gebeurt live. Om dit te doen houd je je vinger op het dopje terwijl de ander spreekt. De Pixel Buds vertalen onder meer ook naar het Nederlands, hoewel de gadget hier nog niet officieel verkrijgbaar zal zijn. Ook ondersteunen de oordoppen Google Assistant.

Net als Apple's AirPods gaan de Pixel Buds vijf uur mee op een volle lading. Daarna kun je ze in een doosje doen om ze nog eens 24 uur langer te kunnen gebruiken. De Google Pixel Buds zijn vanaf november beschikbaar, onder meer in Duitsland, voor 179 euro.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal