Sonos komt met slimme speaker met spraakbediening

Sonos komt met slimme speaker met spraakbediening

05-10-2017 08:11 Laatste update: 26-04-2018 17:10

De nieuwe Sonos One werkt met Amazon Alexa en later ook met Google Assistant.

Sonos presenteerde woensdag zijn eerste slimme speaker met spraakbediening. De Sonos One lijkt qua ontwerp op de eerdere Play:1. Het verschil is een ring bovenop met een microfoon-icoon dat gaat branden als de speaker meeluistert naar spraakopdrachten. Gebruikers kunnen de microfoon ook uitschakelen.

Sonos One valt op omdat het spraakassistenten ondersteunt. Dat is vooralsnog alleen Alexa van Amazon, maar volgend jaar komt daar Google Assistent bij. Beide assistenten werken nog niet in het Nederlands. Met de assistenten kunnen gebruikers onder meer vragen wat het weerbericht is en alarmen instellen. De speaker is voorzien van technologie die herkent als gebruikers er tegen praten. Dan wordt tijdelijk het volume verlaagd. Via een Sonos One kunnen andere speakers van Sonos eveneens bediend worden.

De nieuwe luidspreker werkt verder met AirPlay 2 van Apple. Dat betekent dat mensen met een iOS-apparaat gemakkelijk geluid naar de speaker kunnen sturen. Dat kan muziek zijn, maar ook audio van video's. Ook oudere speakers kunnen daarmee aan de slag via een update. De optie verschijnt begin 2018.

De nieuwe Sonos One speaker verschijnt op 24 oktober in zwarte en witte uitvoering. Op de website van Sonos is de speaker alvast te bestellen voor 229 euro.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal