Gratis Stranger Things-game van Netflix te downloaden

Gratis Stranger Things-game van Netflix te downloaden

04-10-2017 14:33 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Netflix heeft een Stranger Things-game uitgebracht, gratis en helemaal in retro-stijl.

De game is uiteraard een promotie voor het tweede seizoen van Stranger Things, dat vanaf 27 oktober op Netflix te zien is. Verder bevat de game geen reclame of betaalmogelijkheden. Daarmee verrast Stranger Things the Game positief, want het spel zit best leuk in elkaar.

De game heeft het uiterlijk van een SNES-game, en spelers kijken schuin van boven op Hawkins, de plaats waar de serie zich ook afspeelt. Hawkins is redelijk vrij te verkennen en is gevuld met personages uit de serie, zoals agent Hopper en de vier vrienden. Net als in de serie speelt ook de game zich af in het jaar 1984.


De game volgt wel een eigen verhaal, waarbij je allerlei verschillende personages kan besturen. Ieder personage heeft een eigen kracht, en de speler zal moeten wisselen tussen personages om bepaalde vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. De besturing gaat in de vorm van tikken op het scherm: tikken waar je heen wil lopen, op vijanden waar je mee wil vechten en op voorwerpen waar je iets mee wil doen.

De game is verrassend compleet voor een spel dat ter promotie is gemaakt. Eigenlijk merk je dat promotionele vooral aan de mogelijkheid om alvast beelden van het tweede seizoen van Stranger Things vrij te spelen.

Stranger Things the Game is er gratis voor Android en voor iOS.


Lees ook: Netflix-hit Stranger Things krijgt 4 à 5 seizoenen


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal