Philips Hue-accessoires nu geschikt voor Apple HomeKit

Philips Hue-accessoires nu geschikt voor Apple HomeKit

04-10-2017 09:51 Laatste update: 26-04-2018 17:10

De accessoires voor Philips' slimme lampen, zoals de dimknop, zijn sinds vandaag te gebruiken om andere apparaten via Apple HomeKit te bedienen.

Vorige maand maakte Philips al bekend dat het zijn Hue-accessoires geschikt zou maken voor Apple HomeKit. Die update is nu doorgevoerd, waardoor je nu alle gadgets die met HomeKit werken, kan bedienen met de Hue Tap, Hue Dimmer Switch en Hue Motion Sensor. De accessoires kunnen gebruikt worden om HomeKit-scènes te besturen.

Heb je bijvoorbeeld een scène waarbij de lampen aan gaan en de thermostaat wat hoger, kun je die nu ook met de dimknop van Hue inschakelen. Of je kan de Hue Motion Sensor gebruiken om niet alleen de Hue-lampen aan te laten gaan bij beweging, maar bijvoorbeeld ook je slimme gordijnen open. Ook is er een optie om scènes te koppelen aan een Motion Sensor die juist geen beweging ziet, zoals de thermostaat verlagen als er langere tijd geen beweging in een ruimte is.

Ook de Hue Bridge updaten

Om de nieuwe mogelijkheden te gebruiken, moet je eerst de nieuwste versie van de Hue-app voor iOS hebben. Vervolgens moet je binnen die app een update uitvoeren voor de Hue-bridge en verbonden accessoires. Daarna kun je die accessoires in de Hue-app in Instellingen, HomeKit & Siri aan HomeKit toevoegen. Vervolgens ben je voor de bediening van de apparaten ineens een stuk minder afhankelijk van je telefoon.


Duurtest slimme lampen: IKEA Tradfri vs Philips Hue


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Volg ook ons YouTube-kanaal