Yahoo-hack trof 3 miljard accounts

Yahoo-hack trof 3 miljard accounts

04-10-2017 06:38 Laatste update: 26-04-2018 17:10

Ruim 3 miljard gebruikersaccounts van Yahoo zijn getroffen door de dataroof. Eerder leek het om 1 miljard gebruikers te gaan.

De dataroof vond trouwens al plaats in 2013, maar bleef lange tijd onopgemerkt. Criminelen maakten namen, mailadressen, telefoonnummers, geboortedata en wachtwoorden buit.

Het bedrijf is inmiddels overgenomen door Verizon. Tijdens de integratie van het bedrijf in zijn nieuwe eigenaar bleek dat er nog een gigantisch lijk ter grootte van twee miljard hackslachtoffers in de kast zat.

Iedere klant

Daarmee is letterlijk iedere klant van Yahoo de dupe van de diefstal geworden, geeft het bedrijf zelf toe. Voor het grootste deel gaat het om gebruikers van Yahoo's emaildienst. Uit het onderzoek blijkt voorlopig niet dat er ook creditcardinformatie of bankrekeninggegevens zijn buitgemaakt. Het bedrijf heeft inmiddels maatregelen genomen en iedere gebruiker heeft zijn of haar wachtwoorden moeten vernieuwen.

Yahoo werd in juni van dit jaar gekocht door Verizon voor 4,5 miljard dollar, topvrouw Marissa Mayer moest daarbij het veld ruimen. Dat leverde haar trouwens wel 186 miljoen dollar op.