Samsung: volgend jaar opvouwbare telefoon

Samsung: volgend jaar opvouwbare telefoon
12 september om 08:08
Laatste update: 26 april om 17:41

Samsung wil in 2018 een smartphone met een opvouwbaar scherm lanceren.

“We zijn op dit moment bezig om de obstakels uit de weg te ruimen om een dergelijk apparaat commercieel op de markt te brengen”, zei Koh Dong-jin, CEO van Samsungs smartphone-divisie, dinsdag tijdens een persconferentie. “We zullen een opvouwbaar apparaat op de markt brengen als we daar volledig klaar voor zijn en ons doel is om volgend jaar zover te zijn.”

De plannen van Samsung om een telefoon uit te brengen met een opvouwbaar scherm zijn al jaren oud. Vorig jaar was de verwachting al dat Samsung dit jaar de eerste opvouwbare toestellen op de markt zou kunnen brengen. Een patentaanvraag van eind 2016 toonde hoe een dergelijke telefoon eruit zou kunnen gaan zien.

Die berichten waren echter telkens gebaseerd op anonieme bronnen en octrooiaanvragen. De persconferentie van vandaag was de eerste gelegenheid waarbij Samsung officieel sprak over de plannen voor een opvouwbare smartphone.

Record voor Note 8

Tijdens de persconferentie besprak Koh Dong-jin ook de voorverkopen van de Galaxy Note 8, die vanaf 15 september verkrijgbaar zal zijn. Inmiddels is het grote toestel al 650.000 keer besteld: een nieuw record. In totaal verwacht Samsung 800.000 pre-orders: een verdubbeling in vergelijking met de Note 7, die later wegens ontploffingsgevaar uit de handel werd genomen.

De problemen met de Note 7 lijken het imago van de Note-lijn kortom niet al te zeer te hebben beschadigd. “De reacties uit het buitenland zijn erg bemoedigend”, aldus Koh. 

Bekijk ook onze eerste indruk van de Samsung Galaxy Note 8 direct na de presentatie in New York in augustus:


Volg ook het Bright YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via