Facebook test Tinder-achtige afspraakfunctie

Facebook test Tinder-achtige afspraakfunctie

08-09-2017 09:31 Laatste update: 26-04-2018 18:12
Author profile picture

Floris Poort

Facebook test een functie die probeert vrienden in het echt te laten afspreken. Het werkt een beetje als Tinder.

De functie werd ontdekt door Motherboard-redacteur Jacob Dubé. Hij kreeg de melding dat 15 vrienden misschien met hem zouden willen afspreken die week. Per vriend kon hij aangeven of hij dat wilde. De reactie bleef daarbij verborgen, tenzij beide vrienden ja zeiden.

Dat lijkt op hoe datingapp Tinder werkt, al lijkt Facebook hier niet specifiek op romantische afspraakjes in te zetten. Tegenover The Verge bevestigt Facebook dat er een test wordt uitgevoerd. “Mensen gebruiken Facebook vaak om plannen met vrienden te maken. Dus we voeren een kleine test uit in de Facebook-app om dat gemakkelijker te maken. We zijn benieuwd naar de reactie van mensen”, aldus Facebook.

De test wordt vooralsnog alleen in Nieuw-Zeeland en het Canadese Toronto uitgevoerd onder gebruikers van de Facebook-app voor Android en iOS. Hoewel de functie in eerste instantie op Tinder lijkt, is de insteek uiteindelijk wel anders. Facebook weet immers al wie je vrienden zijn, en met welke vrienden je bijvoorbeeld via Facebook al een tijdje geen contact meer hebt. Het sociale netwerk zegt al een tijdje dat zijn missie ‘het samenbrengen van mensen’ is.

Lees ook: Tinder heeft goud in handen met nieuwe Gold-functie