Facebook test Instagram Stories doorplaatsen in Facebook-app

Facebook test Instagram Stories doorplaatsen in Facebook-app

07-09-2017 07:01 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Facebook probeert de verhalen van gebruikers in zijn reguliere app te verbeteren door Instagram Stories door te plaatsen.

De Stories-functie van de Facebook-app wordt nog niet genoeg gebruikt, daarom wordt een manier getest om verhalen van Instagram ook meteen op Facebook te plaatsen. Dat schrijft onder meer Mashable, op basis van screenshots die rondcirkelen op sociale media.

Een woordvoerder van Instagram bevestigt dat het om een test gaat, maar wilde er verder niets over kwijt. Binnen de test kunnen mensen aangeven om hun Instagram-verhaal ook op Facebook te delen. Anderen die de filmpjes of foto's via de Facebook-app bekijken, zien dat het beeld van Instagram afkomstig is.

Wat de plannen met deze test verder zijn, is onduidelijk. Het zou logisch zijn als Facebook het doorvoert, want zo promoot het Instagram én biedt het de mogelijkheid voor gebruikers om meer mensen te bereiken. Hoeveel mensen de verhaalfunctie van Facebook gebruiken, is niet bekend. Daar geeft het bedrijf geen cijfers over vrij. 

Instagram Stories trekt dagelijks ruim 250 miljoen gebruikers wereldwijd en is daarmee inmiddels Snapchat (166 miljoen dagelijkse gebruikers) voorbij. We wachten af of Instagram-posts ooit ook gedeeld kunnen worden via WhatsApp Status.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s