Instagram Stories nu ook op web te bekijken

Instagram Stories nu ook op web te bekijken

01-09-2017 11:22 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Instagram Stories kon je tot nu toe alleen in de app bekijken, maar ze zijn nu ook in de browser te zien.

Instagram Stories zijn vanaf nu ook op instagram.com te zien, meldt het sociale netwerk. Tot nu toe waren Stories alleen in de app te bekijken, nu dus ook in de browser op zowel mobiel als desktop. Net als in de app staan de Stories dan als cirkeltjes bovenaan de feed, navigatie gebeurt op de desktop met de pijltjestoetsen. De functie wordt vanaf vandaag wereldwijd uitgerold.

In de komende maanden wordt het ook mogelijk om Stories via de mobiele browser te uploaden. Dat maakt het onder meer makkelijker om video’s voor het delen te monteren. Het was al langer mogelijk om foto’s te uploaden vanaf de mobiele website van Instagram. De desktopsite blijft echter alleen om te kijken. Tegen The Verge zegt Instagram het niet van plan is desktop-gebruikers foto’s, video’s of Stories te laten uploaden.

Snapchat

Instagram Stories begon als reactie op Snapchat, maar werd in korte tijd veel populairder dan het sociale netwerk dat het kopieerde. Inmiddels heeft Instagram Stories ruim 250 miljoen dagelijkste gebruikers. Snapchat heeft in totaal 166 miljoen gebruikers.

Volg Bright ook op Instagram voor een dagelijkse blik achter de schermen.