© Bright

DJI lanceert stillere Mavic Pro Platinum-drone

DJI lanceert stillere Mavic Pro Platinum-drone

31-08-2017 15:16 Laatste update: 26-04-2018 18:12

De bekende dronemaker DJI heeft een nieuwe Mavic Pro aangekondigd die stiller en langer vliegt dan zijn voorganger.

DJI's Mavic Pro is een compacte, opklapbare drone die fraaie beelden schiet dankzij een gestabiliseerde 4K-camera. De eerste versie van deze portable drone verscheen in oktober 2016 en is nu aan vernieuwing toe. DJI presenteerde zojuist op de techbeurs IFA in Berlijn de nieuwe Mavic Pro Platinum.

De fabrikant stelt dat deze drone nu 30 minuten meegaat op een volle accu. Dat is negen minuten meer dan zijn voorganger. Ook maakt hij 60 procent minder herrie. De verbeteringen komen door vernieuwde snelheidscontrollers en nieuw ontworpen propellers, die overigens ook beschikbaar zijn voor de huidige Mavic Pro.

Ook de Platinum-versie heeft een gestabiliseerde 4K-camera voor scherpe beelden. Hij haalt een afstand van 7 kilometer en gebruikt een technologie om obstakels op vijftien meter afstand te detecteren. De Mavic Pro Platinum gaat 1299 euro kosten en is vanaf begin september beschikbaar.

Nieuwe Phantom 4 voor pro's

DJI introduceert ook de Phantom 4 Pro Obsidian, gericht op professionele fotografen met een verbeterde gimbal. De ingebouwde camera schiet beelden in 4K met 60 frames per seconde. De Phantom 4 Pro Obsidian kost 1699 euro en is in september verkrijgbaar.

Daarnaast maakte DJI bekend dat de kleine Spark-drone, die valt te besturen met armbewegingen, wordt voorzien van een 'Sphere'-modus. Daarmee kunnen gebruikers een panoramafoto met fisheye lens-effect maken.


De eerste versie van de Mavic Pro is al eens door ons getest in de Uitpakparty:


Subscribe op het Bright YouTube-kanaal