Google verbetert augmented reality op Android

Google verbetert augmented reality op Android

30-08-2017 05:46 Laatste update: 26-04-2018 18:12

Google komt in navolging van Apple ook met software voor betere augmented reality op smartphones.

Google heeft dinsdag het softwareontwikkelpakket ARCore voor augmented reality onthuld. De software moet betere AR-apps mogelijk maken in smartphones met Android 7.0 of later. ARCore registreert de bewegingen van de telefoon en het licht in de ruimte om virtuele objecten in het camerabeeld er realistischer uit te laten zien. Ook brengt de software de omgeving in kaart. Je kunt bijvoorbeeld een virtuele bank in je huiskamer zetten om te proberen hoe het staat of een virtueel object op je keukentafel plaatsen.

De previewversie werkt alleen op de Samsung Galaxy S8 en de Google Pixel-telefoons. Uiteindelijk moeten 100 miljoen Android-telefoons met ARCore gaan werken, verwacht Google. Naast de publicatie van de code heeft Google ook voorbeelden van de AR-toepassingen op een speciale site gezet.


Apple ARKit

Google volgt met ARCore een vergelijkbaar initiatief van Apple, dat deze zomer het AR-softwarepakket ARKit vrijgaf voor ontwikkelaars. De eerste apps die ermee werken verschijnten later dit jaar als iOS 11 uitkomt. De publieke testversie van iOS 11 is al te downloaden.

Bekijk hier onze favoriete voorbeelden van ARKit-toepassingen die ontwikkelaars al hebben gemaakt.