Slimme ring Orii maakt een smartphone van je vinger

Slimme ring Orii maakt een smartphone van je vinger

22 juli om 22:33
Laatste update: 26 april om 19:14

Het is 2017, alles kan een telefoon zijn, dus waarom ook niet je vinger? Slimme ring Orii maakt het mogelijk.

Waarom je telefoon tevoorschijn halen als je ook je vinger naar je oor kan brengen? De Orii-ring is gemaakt met de gedachte dat we het scherm van onze telefoon door spraakassistenten steeds minder vaak nodig hebben. De ring gebruikt het zogenoemde bone conduction ofwel beengeleiding. Daarbij wordt geluid vanuit de ring, via de botten van je vinger en je schedelbot direct het slakkenhuis van je oor in geleid.

Dat moet ervoor zorgen dat je het geluid altijd goed hoort, of dat nou in een stille kamer of een café met muziek is. Bovendien kunnen anderen dankzij beengeleiding niet zomaar meeluisteren: er is volgens de ontwikkelaars nauwelijks geluidslekkage. Als je telefoon gaat, hoef je met Orii alleen maar je vinger op je oor te houden.

<iframe frameBorder="0" height="320" scrolling="no" width="100%"></iframe>

De gadget werkt met zowel Siri als Google Assistant, en heeft ook vier led-lampjes om binnenkomende notificaties mee aan te duiden. Bedenker van de ring, Kevin Wong, liet zich mede inspireren door zijn visueel gehandicapte vader. Orii is ontworpen om mensen die niet kunnen zien, meer uit hun smartphone te laten halen.

De slimme ring is via Kickstarter vooruit te bestellen vanaf 99 dollar, maar wordt wel pas in februari geleverd. 

Lees meer over:

Deel via