Tesla Model S rijdt in recordtijd van west- naar oostkust van VS

Tesla Model S rijdt in recordtijd van west- naar oostkust van VS

10-07-2017 10:01 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Twee vrienden stapten in Californië in de Tesla Model S. Bijna 52 uur later stonden ze in New York.

Jordan Hart en Bradly D'Souza zeggen een nieuw snelheidsrecord voor elektrische auto's te hebben neergezet. Ze reden in 51 uur en 47 minuten van de westkust naar de oostkust van de Verenigde Staten. Dat is niet eerder zo snel gedaan in een elektrische auto. Vorig jaar deed rallycoureur Alex Roy er 55 uur over de zogeheten 'Cannonball Run' in een elektrische auto.

Hart en D'Souza legden hun hele trip vast op Twitter en Instagram. Daarnaast filmden ze de weg met tijdsaanduidingen. Dat resulteerde in onderstaande, versnelde video.


De mannen maakten geen gebruik van de Autopilot van Tesla. Ze zeggen tegen The Verge wel wat geluk te hebben gehad. "Er waren vrijwel geen files en we hadden slechts enkele minuten slecht weer", zegt Hart. "In New York waren de straten vrij leeg toen we aankwamen."

Het was volgens hem logisch dat de trip in een Tesla moest gebeuren. "Het bedrijf levert als enige auto's die zulke lange afstanden aankunnen", zegt Hart. "Ze hebben het snelste gratis oplaadnetwerk. Geen ander bedrijf komt in de buurt."

Dit is de eerste Tesla Model 3 die uit de fabriek kwam