Eerste Tesla Model 3 rolt vanavond van de band

Eerste Tesla Model 3 rolt vanavond van de band

07-07-2017 17:55 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Tesla laat vanavond het eerste productiemodel van zijn Model 3 van de band rollen.

Dat liet Tesla-topman Elon Musk eerder deze week weten via Twitter . De eerste dertig klanten van de elektrische wagen krijgen hun Tesla aan het einde van de maand. Het model voldoet aan alle wettelijke eisen en loopt twee weken voor op schema, aldus Musk. In augustus worden er honderd Model 3's geproduceerd, een maand later al meer dan 1500 en in december moet dat aantal zijn opgeschroefd tot 20.000. Er zijn al meer dan 400.000 orders voor het model binnen.

Massamarkt

Met de Model 3 wil Tesla voor het eerst de massamarkt voor auto's betreden. De wagen wordt met 35.000 euro namelijk veel goedkoper dan de huidige modellen. Voor een Model X of een Model S ben je al vlug een ton kwijt, of - afhankelijk van de extraatjes - nog veel meer.

Als de Model 3 een succes wordt, zal Tesla volgens een onderzoek door BNEF de koploper worden op de Amerikaanse markt voor elektrische auto's. Tesla is in de VS onlangs ingehaald door General Motors, maar loopt volgens BNEF de komende jaren juist uit op de concurrentie. Op onze Facebook-pagina vertelt Merijn je de belangrijkste weetjes over de Tesla Model 3:


Kijkje in de fabriek

Bright nam begin 2016 een kijkje in de Tesla-fabriek in Californië:


Abonneer je gratis op het Bright YouTube-kanaal