'Uber wist niets van gestolen Google-documenten'

'Uber wist niets van gestolen Google-documenten'

29 juni om 11:18
Laatste update: 26 april om 19:45

Uber zegt dat niemand wist dat Anthony Levandowski mogelijk geheime Google-documenten in handen had, toen hij werd aangenomen.

Dat verklaart het taxibedrijf in een rechtbankdocument, schrijft Recode. Uber doet hiermee voor het eerst uit de doeken hoe het zich in een rechtszaak tegen Google-zusterbedrijf Waymo gaat verdedigen.

Waymo beschuldigt Uber ervan zo'n 14.000 documenten met bedrijfsgeheimen in het bezit te hebben. Daarin staat informatie over de Lidar-technologie die gebruikt wordt om zelfrijdende auto's te ontwikkelen. Uber zou daar inmiddels zelf gebruik van maken voor zijn auto's. De documenten zouden door Anthony Levandowski zijn meegenomen toen hij nog bij Waymo werkte.

Uber zegt niet om dit soort informatie te hebben gevraagd. "Levandowski heeft een overeenkomst met Uber getekend waarin hij belooft geen handelsgeheimen of andere informatie van andere bedrijven te delen", zegt de taxidienst.

Uber heeft altijd ontkent gestolen informatie voor de ontwikkeling van zijn zelfrijdende auto te gebruiken. "De afgelopen maanden heeft Uber voldoende bewijs geleverd dat de technologie onafhankelijk is ontwikkeld", schreef Ubers Angela Padilla naar werknemers. Levandowski is inmiddels ontslagen bij het bedrijf, omdat hij niet mee wilde werken aan het onderzoek om Ubers onschuld te bewijzen.

Lees meer over:

Deel via