Netflix ondersteunt nu Dolby Atmos surround-sound

Netflix ondersteunt nu Dolby Atmos surround-sound

28-06-2017 16:37 Laatste update: 26-04-2018 19:45

Netflix voegt ondersteuning voor Dolby Atmos toe, de nieuwste generatie surround-sound die je misschien al kent uit de bioscoop.

Een simpel 5.1 surround-setje is inmiddels achterhaald. Als je qua geluid echt volledig in de film gezogen wil worden moet je Dolby Atmos hebben. Het systeem wordt ook in filmzalen gebruikt en zorgt voor voller, helderder, completer geluid. Dolby Atmos biedt de mogelijkheid om de kijker te omringen met geluid, waarbij een overvliegend vliegtuig echt klinkt alsof het over je heenvliegt.

In navolging van 4K en HDR voor beter beeld, gaat Netflix nu ook Dolby Atmos ondersteunen voor beter geluid. De eerste film waarbij dat gebeurt is de Zuid-Koreaans-Amerikaanse film Okja, die vorige maand tijdens het Cannes Film Festival in première ging. Okja komt niet in de bioscoop, maar staat vanaf vandaag al op Netflix.

In een featurette vertelt regisseur Bong Joon-ho wat voor hem de toegevoegde waarde van het driedimensionale geluid van Atmos is. Netflix gaat binnenkort meer van zijn Orignal-films met Dolby Atmos streamen, te beginnen met Blame!, Death Note, Bright (niet wij – een film met Will Smith) en Wheelman. De Netflix-films met Atmos worden vooralsnog alleen ondersteund via Xbox One, Xbox One S en LG OLED-tv’s uit dit jaar.


Lees ook: Netflix lanceert interactieve kinderseries