Wearables tegen stress en depressie

Wearables tegen stress en depressie
19 juni om 12:44
Laatste update: 26 april om 20:16

De Zuid-Koreaanse startup Ybrain hoopt mensen met een depressie te helpen met een hoofdbandje dat lichte elektrische schokjes geeft aan de frontale kwab.

Het idee achter de Mindd-hoofdband is dat de frontale kwab wordt gestimuleerd. Bij depressie is er vaak in een deel van de frontale kwab sprake van een afgenomen activiteit. Uit klinische testen blijkt volgens Ybrain dat gebruik van het hoofdbandje effectief is, zonder dat er sprake is van bijwerkingen.

In maart van dit jaar is de Mindd-hoofdband goedgekeurd door het Koreaanse ministerie dat toeziet op de veiligheid van medische apparatuur. Het 150 gram wegende apparaatje van Ybrain wordt nu geleverd aan ziekenhuizen, vertelt CEO Lee Ki-won aan The Korea Herald.

Uiteindelijk hoopt het bedrijf dat mensen die aan depressies lijden, het apparaat ook thuis zullen kunnen gebruiken. De Mindd stelt artsen ook in staat om te controleren of patiënten de hoofdband hebben gebruikt.

Anti-stressgadget

Vorige week lanceerde BioSelf Technology de Sensate: een apparaatje dat gebruikers in staat moet stellen om hun stress te monitoren én te verlagen. De Sensate, die op de borst wordt gedragen, meet zaken als de hartslag, transpiratie en temperatuur.

De informatie wordt doorgestuurd naar een app op de smartphone van de gebruiker. De app analyseert de data. De Sensate reageert vervolgens door onhoorbare geluidsgolven af te geven via de borst. Die zouden een rustgevend effect hebben. Ook speelt de Sensate 'aangename natuurgeluiden' af via de koptelefoon die op de smartphone wordt aangesloten.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="433ead95-6ab5-4c8b-8403-86bd6bba15bd"></drupal-entity>

Lees meer over:

Deel via