Student verdiende al 150.000 euro met Ethereum

Student verdiende al 150.000 euro met Ethereum

13-06-2017 17:11 Laatste update: 26-04-2018 20:16

De 20-jarige Fernando woont nog bij zijn ouders, maar heeft al anderhalve ton. Dankzij zijn investering in crypto-currency Ethereum.

"Als je snel rijk wil worden moet je Ethereum kopen." Dat zei een vriend van Fernando (echte naam is bekend bij de redactie) een dik jaar geleden tegen hem. Het bleek een uitstekende keuze: de waarde van Ethereum is in een jaar van ongeveer 7 euro per 'ether' gestegen naar 340 euro. Een stijging van, houd je vast, 4757 procent. Inmiddels is al zijn Ethereum rond de 150.000 euro waard. En hij verwacht dat dit bedrag de komende tijd nog gaat verdrievoudigen. "De koers van Ethereum kan over de 1000 euro gaan", vertelt hij aan de telefoon.

Ethereum minen

Voor Fernando begon zijn Ethereum-avontuur met bij het bouwen van een speciale computer om mee te minen, jargon voor het genereren en verzamelen van een cryptocurrency. Hij kocht tweedehands drie krachtige videokaarten, koppelde ze aan een goedkoop moederbord en dito processor en de hardware was gereed om geld te verdienen.

Het afgelopen jaar heeft deze computer zo'n 47 ether met een waarde van rond de 16.000 euro gemined. Niet enorm veel, maar een leuk bedrag voor een student journalistiek die weet dat hij niet in de meest gezonde banenmarkt terechtkomt. Omdat de computer ook nog eens stond in het washok van een studentenflat waar een vriend van hem woont, hoeven de ouders van Fernando ook geen stroomkosten te betalen: "Dat scheelt hen toch weer zo'n 400 euro per jaar."

Vroeg investeren

De anderhalve ton heeft Fernando voornamelijk verdiend door al vroeg in Ethereum te investeren. Hij kocht voor zo'n 1500 euro aan ether toen de prijs nog maar enkele euro's waard was, en die prijs is de afgelopen maanden als een speer omhooggegaan. Het geld gaat hij voor drie dingen gebruiken: het afbetalen van zijn studieschuld, de hypotheek van zijn ouders en het bekostigen van zijn tweede studie: ICT. "Daar is tenminste nog wel geld in te verdienen", lacht hij.

Maar voorlopig gaat Fernando zijn Ethereum nog niet omwisselen voor euro's: "De koers gaat de komende tijd nog wel stijgen. Ethereum is als betaalmiddel niet zo interessant, maar als technologie wel. Heel veel nieuwe cryptocurrencies zijn gebaseerd op Ethereum en niet meer op Bitcoin, en ik zie dat niet snel veranderen."

Miljonair

Als Ethereum een waarde van 1800 euro heeft, dan is Fernando miljonair. "Maar daar ga ik niet op gokken", zegt hij. "Daarom investeer ik nog in acht andere cryptocurrencies." Ook is hij van plan om een nieuwe computer te bouwen waarmee hij zo'n 0,2 ether per dag (op moment van schrijven 70 euro) kan minen. Dat moet een soort studiefinanciering-deluxe worden.

Wil je je gaan verdiepen in cryptocurrencies? Dan heeft Fernando nog wel een paar tips voor je: "Doe zelf onderzoek, geloof nooit wat anderen zeggen en het belangrijkste: investeer nooit meer dan je kunt missen." Dat laatste is inderdaad belangrijk: de koers is erg volatiel en verschilt van dag tot dag.

Investeren in Ethereum is volgens Fernando een 'veilige keuze', maar andere meer onbekende cryptocurrencies kunnen een veel beter rendement bieden: "Maar niemand kan voorspellen welke er succesvol gaat worden. Een groot deel van de cryptocurrencymarkt is gebaseerd op speculatie."


Samsung en Toyota sluiten zich aan bij Ethereum-alliantie

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s