Android-oprichter presenteert de Essential Phone

Android-oprichter presenteert de Essential Phone
30 mei 2017 om 16:56
Laatste update: 26 april 2018 om 20:47

Android-oprichter Andy Rubin heeft zijn mysterieuze smartphone eindelijk onthuld.

Andy Rubin verliet Google in 2014 om aan eigen projecten te gaan werken. De man die Android oprichtte en aan Google verkocht begon zijn eigen smartphone te bouwen, en na maanden van tipjes van de sluier is zijn Essential Phone dinsdag in volle glorie onthuld. Een op het eerste gezicht behoudende telefoon, tot je het scherm goed bekijkt.

De Essential Phone gaat nog verder dan de Samsung Galaxy S8 en trekt het scherm niet alleen helemaal naar de zijkanten, maar ook naar de bovenkant van de telefoon. Het scherm loopt opvallend genoeg om de selfie-camera heen. Dat zou efficiënter moeten zijn, omdat Android in de bovenbalk het midden toch vaak ongebruikt laat. Het toestel is voorzien van de snelle Qualcomm Snapdragon 835, 4 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. In eerste instantie komt ’ie uit in de VS, voor 699 dollar – wanneer precies is nog onduidelijk.

Breekt niet

Het minimalistische ontwerp van de telefoon is helemaal vrij van logo’s en letters, en de behuizing is niet van glas of staal, maar van een combinatie van keramiek en titanium. Volgens Essential kan de telefoon daardoor valtests zonder problemen overleven: op een video stuitert hij ongedeerd op een betonnen vloer. Op de achterkant zit een dubbele camera, een tweekleurige flitsen en een vingerafdrukscanner. Opvallender: een magnetisch verbindingspunt voor allerhande accessoires.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="a13da660-25af-48c7-b45f-793f89e80a28"></drupal-entity>

De Essential Phone wordt geleverd met een 360-gradencamera die magnetisch achterop het toestel klikt. Met een magnetisch laaddock kan de telefoon opgeladen worden. Uiteindelijk moeten er nog meer accessoires voor het toestel verschijnen, iets wat Motorola met zijn Moto Mods ook grotendeels tevergeefs probeerde. Onderop het toestel zit een usb-c-aansluiting, een mini-jack ontbreekt.

Slimme speaker

Naast de telefoon heeft Essential ook een Amazon Echo-concurrent gepresenteerd. De Essential Home is een slimme speaker met rond scherm, dat draait op het nieuwe Ambient OS. Privacy en gebruiksgemak staan volgens Essential vooraan, door gebruikers de volle vrijheid te geven alle soorten slimme gadgets in hun huis aan elkaar te koppelen. Veel meer dan dat maakt Essential nog niet duidelijk.

<drupal-entity data-embed-button="afbeelding" data-entity-embed-display="entity_reference:media_thumbnail" data-entity-embed-display-settings="{&quot;image_style&quot;:&quot;liggend&quot;,&quot;image_link&quot;:&quot;&quot;}" data-entity-type="media" data-entity-uuid="3402ba2e-a8f3-4933-a600-0be3de545bb3"></drupal-entity>

Lees meer over:

Deel via