Surface Studio vanaf 15 juni in Nederland te koop

Surface Studio vanaf 15 juni in Nederland te koop

23-05-2017 12:16 Laatste update: 26-04-2018 20:47

Microsofts kantelbare all-in-one computer voor tekenaars en creatieven is volgende maand in Nederland te koop.

De Surface Studio is een bureaucomputer bedoeld om op te tekenen. Zijn grote touchscreen is te kantelen en je kunt op het scherm leunen terwijl je tekent. De Surface Studio werd afgelopen najaar door Microsoft geïntroduceerd in de VS, maar hij is vanaf 15 juni in Nederland verkrijgbaar. Dat maakte Microsoft vanmiddag bekend.

De computer heeft een groot aanraakgevoelig 28 inch scherm met aluminium behuizing en een hoge resolutie (13,5 miljoen pixels). Het scherm met een 3:2-verhouding heeft 192 pixels per inch, wat een haarscherp beeld moet opleveren. Het scherm is gemakkelijk omhoog en omlaag te schuiven. Als hij (bijna) plat ligt, kun je er bijvoorbeeld op tekenen of schrijven. Dat doe je met de Surface Pen. Als accessoire is er ook de Surface Dial, een soort hockeypuck die je samen met het scherm kunt gebruiken. Door te draaien kun je bijvoorbeeld terugspoelen, kleuren kiezen en bladeren.

In de basis van de Surface Studio bevindt zich de meeste technologie. De pc wordt aangedreven met een GeForce 980M grafische kaart. Verder is er 32GB aan werkgeheugen en een 2TB hybride harde schijf. Het apparaat heeft een ingebouwde microfoon om de virtuele assistent Cortana te gebruiken voor spraakcommando’s. Ook is er een webcam aanwezig.

De Surface Studio is wel vrij prijzig. Hij kost in Nederland vanaf 3549 euro voor de versie met een Core i5-chip en 1 TB opslag. Het duurste model met een i7-chip en 2TB opslag kost 4999 euro. Microsoft kondigde vanmiddag ook een nieuwe Surface Pro aan. Die hybride laptop is sneller, stiller en zuiniger geworden.

Bekijk ook onze video van een korte demo van de Surface Studio in Amsterdam:

Like Bright op Facebook voor meer tech-video's.