Telefoon.nl laat je 'BKR-vrije' smartphones vergelijken

Telefoon.nl laat je 'BKR-vrije' smartphones vergelijken
12 mei 2017 om 12:13
Laatste update: 26 april 2018 om 21:18

Telefoon.nl toont alleen smartphones die je op afbetaling kan kopen zonder dat je een BKR-registratie krijgt.

Met ingang van 1 mei krijg je een BKR-registratie wanneer je een smartphone duurder dan 250 euro op afbetaling koopt, met alle vervelende gevolgen van dien. De nieuwe vergelijkingssite Telefoon.nl speelt daar handig op in en heeft de nieuwe regeling in het zoeksysteem verwerkt.

Je voert je maximale maandbedrag in, hoeveel je eenmalig bereid bent bij te betalen en hoeveel gigabytes en belminuten je wilt. Vervolgens toont de site alleen toestellen die je zonder BKR-registratie kan aanschaffen.

René Dekker kocht Telefoon.nl in augustus vorig jaar en zag meteen kansen in de nieuwe BKR-regels. "Ik ben ook mede-eigenaar van Telefoonabonnement.nl en in onze wereld is de BKR-registratie erg negatief. Kort gezegd verdienen wij geld aan mensen die een telefoon met krediet afsluiten. Met Telefoon.nl hebben wij er een eigen draai aangegeven. Zo maken we van iets negatiefs iets positiefs." Want het effect van de regels is zelfs in de eerste anderhalve week al voelbaar. "Op Telefoonabonnement.nl merken we nu al dat het impact heeft."

Meer inhakers op nieuwe regels

De nieuwe BKR-regels hebben al tot meer inhakers geleid. Eerder deze week plaatste Telfort een advertorial voor 'BKR-omzeilende telefoons'. Conrad probeerde klanten in een nieuwsbrief te lokken met de vraag: 'Bang voor een BKR-registratie bij het afsluiten van uw nieuwe abonnement + toestel? Doe dan geen nieuw toestel en stap over op een refurbished model.'

Merijn legde onlangs in Bright TV de nieuwe regels bij telefoonabonnementen in het kort uit:


Subscribe op ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via