Telfort adverteert met 'BKR-omzeilende smartphone'

Telfort adverteert met 'BKR-omzeilende smartphone'

10 mei 2017 om 17:29
Laatste update: 26 april 2018 om 21:18

Als eerste provider speelt Telfort in een reclame in op de nieuwe regels bij het afsluiten van telefoonabonnementen.

Sinds 1 mei krijg je een BKR-registratie bij het afsluiten van een abonnement met een smartphone die 250 euro of meer kost. Dat kan vervelende gevolgen hebben bij bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag. Vooral jongeren schrikken hiervan en overwegen een goedkopere telefoon te kopen, stelt Telecompaper.

Om hierop in te spelen heeft Telfort een advertentie geplaatst op AndroidPlanet.nl. Het gaat om een gesponsord artikel met als titel: 'Tip: omzeil de nieuwe BKR-regeling met deze Huawei-telefoon'. De titel is inmiddels aangepast in 'Tip: 5 redenen om juist nu voor deze Huawei-smartphone te kiezen'.

Het Telfort-abonnement met de Huawei P9 Lite wordt aangeprezen als een telefoon waarmee je 'aan de nieuwe regels kan ontsnappen'. "Dit toestel is voordelig genoeg dat je geen kredietcheck krijgt, en dat hij geen invloed heeft op je maximale hypotheek." De Huawei P9 Lite kost in de winkel 269 euro, dus net iets boven de 250 euro, maar providers mogen uit eigen zak korting geven op de toestelprijs.

Reactie Telfort

AndroidPlanet.nl schreef het artikel in opdracht van, in overleg met en onder de verantwoordelijkheid van Telfort. De provider laat weten dat het 'met deze advertorial de aandacht wil vestigen op een prijsgunstig toestel waarbij geen BKR en inkomenslastentoets noodzakelijk is'. Dat is gelukt, al heeft Telfort wel de titel laten aanpassen om deze bedoeling meer duidelijk te maken. 

Telfort is overigens niet de enige die de nieuwe regeling aangrijpt om reclame te maken. In een mailing van Conrad wordt een tweedehands iPhone aangeprijsd als "Bang voor een BKR-registratie bij het afsluiten van uw nieuwe abonnement + toestel? Doe dan geen nieuw toestel en stap over op een refurbished model." Er zijn nog geen cijfers bekend over wat de nieuwe regeling betekent voor de abonnementverkoop.

Merijn legde onlangs in Bright TV de nieuwe regels bij telefoonabonnementen in het kort uit:


Subscribe op ons YouTube-kanaal

Lees meer over:

Deel via