Uitbreiding Zelda Breath of the Wild met 'hard mode'

Uitbreiding Zelda Breath of the Wild met 'hard mode'

02-05-2017 12:54 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Nintendo heeft meer bekendgemaakt over de eerste uitbreiding van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Het was al bekend dat de nieuwste Zelda-game dit jaar twee uitbreidingen zou krijgen, nu weten we ook wat we kunnen verwachten van de eerste DLC. Die verschijnt in de zomer, maakte Nintendo bekend, en bevat onder meer een nieuwe uitdaging. De Trial of the Sword plaatst de speler in een reeks van zo’n 45 kamers, waar steeds meer golven vijanden Link belagen.

Link begint zonder wapens en uitrusting aan de strijd, en moet alles gaandeweg verzamelen. Nog meer extra uitdaging zit in de Hard Mode, waarbij alle vijanden een slag moeilijker zijn en bovendien hun leven langzaam terugkrijgen zolang ze nog niet verslagen zijn. De nieuwe Hero's Path Mode toont ondertussen op de kaart waar Link de afgelopen 200 uur heeft gelopen. Zo weet je precies waar je nog niet bent geweest. Die functie werkt trouwens ongeacht moeilijkheidsgraad.

Ook is ergens in de spelwereld straks het Travel Medallion verstopt. Met dat medaillon kan de speler zijn huidige locatie op de kaart instellen als fast travel locatie; nu kun je alleen snel reizen naar torens en shrines. Nog eens acht kisten voegen nieuwe outfits toe, waaronder Majora’s Mask en de kleding van de vreemde Tingle. Een Korok-masker helpt de speler om de 900 verborgen Korok-poppetjes in de game te vinden.

Later verschijnt ook een tweede uitbreiding, die naar verluidt een extra speelbare verhaallijn toevoegt.