Deze drone van Google-topman vliegt over water

Deze drone van Google-topman vliegt over water

24-04-2017 14:33 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Dit ultralichte luchtvaartuig van startup Kitty Hawk is nog dit jaar te koop. Google-oprichter Larry Page zit achter de startup.

Kitty Hawk kwam in de zomer van vorig jaar voor het eerst in het nieuws. Toen werd duidelijk dat Page in het geheim met twee startups aan een vliegende auto en een soort drone werkt. Die drone blijkt het voertuig van Kitty Hawk te zijn, dat dezelfde naam draagt. Het prototype, waar nu beelden van zijn gepubliceerd, ziet eruit als een grote drone met een drijvend onderstel. Het uiteindelijke design wordt nog wat opgeknapt, belooft Kitty Hawk.

Je hebt overigens geen vliegbrevet of rijbewijs nodig om met de Kitty Hawk te vliegen. De enige eisen die het bedrijf stelt is dat je bij onbewoonde gebieden boven het water vliegt. Ook mag je er niet mee boven land vliegen of in de stad.

Om het voertuig te kopen moet je eerst een driejarig abonnement afsluiten bij het bedrijf. Daarvoor betaal je 100 dollar en krijg je een korting van 2000 dollar op de aanschafprijs. De prijs wordt later dit jaar door Kitty Hawk bekendgemaakt.

 

Meer vliegend vervoer:

Elektrische helikopter als vliegende taxi in 2018

Vliegende auto's: ze komen eraan