© Worthy FM (CC)

The Fappening 2.0: hackers stelen pikante foto's beroemdheden

The Fappening 2.0: hackers stelen pikante foto's beroemdheden

17 maart om 17:56
Laatste update: 26 april om 22:51

De hackers achter 'The Fappening 2.0' hebben seksvideo's van onder meer Emma Watson en de Nederlandse Laura Ponticorvo verspreid.

Ponticorvo is het eerste Nederlandse slachtoffer van de grote hack van beroemdheden, die bekend staat als 'The Fappening 2.0'. Dat staat voor 'fappen' (masturberen) en happening. De naam verwijst ook naar de andere grote The Fappening-hack van beroemdheden uit 2014. Toen werden privéfoto's en -video's van honderden beroemdheden gestolen, onder wie Jennifer Lawrence en Kate Upton. Eerder deze week werden al privéfoto's van Emma Watson en een handjevol andere beroemdheden gestolen en gepubliceerd.

Ponticorvo

Het gaan om tientallen foto's en enkele video's van Laura Ponticorvo, die bekend is geworden door haar deelname aan verschillende tv-programma's en nu een succesvol YouTube-kanaal heeft. Op de foto's en video's is de Nederlands-Italiaanse vrouw naakt te zien en verricht ze verschillende seksuele handelingen, die in haar privé-omgeving zijn opgenomen. Het management van Laura Ponticorvo zegt tegen RTL Boulevard dat er aangifte is gedaan bij de politie, maar verder wil de vlogger niet op de hack reageren.

Emma Watson

Van Emma Watson zijn met name foto's gestolen waarop te zien is hoe ze kleding en bikini's past. Deze foto's zijn echt, zo bevestigt haar advocaat tegen de BBC. Ook zitten er foto's en video's van een naakt lichaam in een badkuip bij, maar de advocaat ontkent dat dit Watson is.

Naast Emma Watson zijn er ook foto's en video's gestolen actrices Amanda Seyfried en Alexis Nikolas en model Jasmine Waltz. Deze foto's en video's zijn explicieter en laten regelmatig seksuele handelingen zien.

Carice van Houten

De hackers van The Fappening 2.0 stellen in een statement op internetforum 4chan dat er ook privémateriaal is buitgemaakt van Carice van Houten en Kylie Jenner. Deze foto's en video's zijn op moment van schrijven nog niet op het internet gepubliceerd. De hackers zeggen de komende dagen meer materiaal te verspreiden.

Zes maanden cel

De hacker die in 2014 naaktfoto’s en -video’s van onder anderen Jennifer Lawrence, Kate Upton en Gabrielle Union verspreidde is in juli van vorig jaar veroordeeld tot zes maanden cel. De man, Andrew Helton, gaf toe dat hij honderden e-mailaccounts van beroemdheden had gehackt.​

De hackers richtten zich bij The Fappening 1.0 op Apple's iCloud. Zo was het mogelijk om de beveiligingsvragen van de accounts te beantwoorden om vervolgens toegang te krijgen tot de foto's en video's. De tweede gebruikte methode is het automatisch invoeren van veel wachtwoorden (bruteforcen) om uiteindelijk het goede wachtwoord te raden.

Apple nam maatregelen

Apple heeft na The Fappening 1.0 maatregelen genomen. Zo is bruteforcen niet meer mogelijk en worden mensen aangeraden tweestapsverificatie in te stellen. Met laatstgenoemde moet je nog een extra code invoeren als je inlogt, die je meestal per sms ontvangt.

Lees meer over:

Deel via