Netflix-hit Stranger Things krijgt 4 à 5 seizoenen

Netflix-hit Stranger Things krijgt 4 à 5 seizoenen

14-02-2017 17:55 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Stranger Things was de grote Netflix-verrassing van 2016. Dit najaar verschijnt seizoen 2, maar daarna komen er nog meerdere seizoenen.

Dat zeggen de makers van Stranger Things, Matt en Ross Duffer, tegen Entertainment Weekly. “Ik wil dat het echt een gesloten einde heeft”, zegt Matt Duffer. “Ik wil niet dat het zo’n serie wordt die zijn vaart verliest en dan niet meer interessant is. Ik wil het eindigen als wij er nog bovenop zitten.”

Het aanstaande tweede seizoen begint ongeveer een jaar na het einde van het verrassende eerste seizoen, tijdens Halloween 1984. Dat verscheen zonder veel bombarie op Netflix, maar de hype die volgde was enorm. Iedereen werd gegrepen door de acht afleveringen die aanvoelden als een mix van jaren ’80 films van Spielberg, met een verhaal dat van Stephen King had kunnen zijn.

Ghostbusters

Als de Duffer-broers het schema van een jaar per seizoen aanhouden, eindigt de serie ergens in 1986 of 1987. Waar het tweede seizoen om draait is nog vrijwel onbekend — gelukkig maar. Neflix plaagt met een aantal foto’s, waarbij vooral de vier vrienden Mike, Lucas, Will en Dustin in hun Ghost Busters-pakken opvallen.

De Duffers hebben al laten doorschemeren dat de vijand uit het eerste seizoen dan wel verslagen is, het kwaad is er nog steeds. Welke rol Eleven speelt moet nog blijken, wel weten we al een paar maanden aan welke bekende jaren ’80-films het aanstaande seizoen een hommage gaat brengen.