Google Drive komt er nu echt aan

Google Drive komt er nu echt aan

09-02-2012 14:31 Laatste update: 14:31

Het gerucht gaat al jaren, maar betrouwbare bronnen zeggen dat Google nu op het punt staat de opslagdienst Google Drive te lanceren.

Hopelijk komt aan het eindeloze wachten binnenkort een einde. Ik ben een beetje Dropbox-moe geworden door de slechte keuzemogelijkheden voor opslaglimieten en langzame verbinding. Google Drive wordt een grote concurrent van Dropbox (en iCloud), waar je - waarschijnlijk - via het web, desktop en smartphone altijd je bestanden kunt bereiken. De opslagdienst moet de 'komende weken of maanden uitkomen'.

Google Drive is de meest logische stap na Docs, Picasa en Music. Sinds 2006 gaat het gerucht dat Google Drive er aan komt en vorig jaar september liet een Google-medewerker tijdens een presentatie per ongeluk de opslagdienst zien (zie vage afbeelding links). De huidige prijzen van opslagruimte bij Google zijn een paar euro voor 20 gigabyte. Omdat je bij Dropbox minimaal 50 gigabyte moet kopen voor een hogere prijs, is het aanbod bij Google erg aantrekkelijk.

De opslagdienst zal voor de 'normale gebruiker' gratis zijn. Dit betekent dat je standaard een opslaglimiet van een paar gigabyte krijgt. Ga jij Google Drive gebruiken als het eindelijk eens wordt gelanceerd?

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s